Bosna i Hercegovina     | 17.07.2018. 14:49 |

Nužna bolja ekonomska saradnja Saudijske Arabije i BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. jula (FENA) - Predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Safet Softić i Bariša Čolak, te zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarali su danas sa delegacijom Kraljevine Saudijske Arabije, koja boravi u višednevnoj službenoj posjeti Bosni i Hercegovini, a predvodi je princ Sultan bin Selman bin Abdulaziz Al Saud.

Članovi rukovodstva parlamentarnih domova izrazili su zahvalnost za podršku koju je Saudijska Arabija pružala i kontinuirano pruža Bosni i Hercegovini i ukazali na činjenicu da dvije države krase vrlo dobri politički odnosi a da se posebno sadržajnom može ocijeniti komunikacija između njihovih parlamenata.

Istovremeno, naglašeno je danas, mora se konstatirati da dobre odnose nažalost ne prate i dovoljno dobre ekonomske veze i da postoji veliki prostor za saradnju koji bi privrednici mogli kvalitetno ispuniti.

Članovi kolegija informirali su visokog gosta o vlastitom viđenju aktuelnog trenutka Bosne i Hercegovine, koji obilježava predizborna kampanja.

Pri tome su izrazili i očekivanja da će oktobarski izbori proteći u korektnoj atmosferi nakon čega će biti stvoren ambijent za napredak Bosne i Hercegovine.

Princ Sultan bin Selman suglasio se s ocjenom da je nužna bolja ekonomska suradnja Saudijske Arabije i Bosne i Hercegovine. On je u razgovorima najavio i da će se lično zauzeti da u njegovu državu vrlo brzo doputuje delegacija bh. privrednika koji bi predstavili oblasti i moguće projekte za buduće zajedničko poslovanje, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PS BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ćudić: Današnja rasprava protekla u suštinskim neistinama koje iznose SNSD i HDZ (VIDEO)

Zvizdić: Očekujem pokretanje natječajne procedure za izbor članova Komisije za koncesije BiH (VIDEO)

Ademović i Petrović učestvuju u radu 104. Rose Roth seminara PSNATO-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo