Bosna i Hercegovina     | 17.07.2018. 15:58 |

Nikšić informisao Minasia o pripremama SDP-a za izbornu kampanju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. jula (FENA) - Delegacija Ambasade Italije u BiH posjetila je danas Socijaldemokratsku partiju (SDP) Bosne i Hercegovine, gdje su o aktuelnoj političkoj situaciji razgovarali ambasador Italije u BiH Nicola Minasi i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

Nikšić je gosta izvjestio o pripremama SDP-a za predstojeću kampanju, Planom 10 i očekivanjima od oktobarskih izbora, ističući da će ta stranka voditi pozitivnu kampanju.

- Kampanju nećemo temeljiti na radikalnim temama, želimo pobjeći od priče „jedni protiv drugih“, želimo voditi afirmativnu kampanju. Istraživanja pokazuju da sve više građana Bosne i Hercegovine želi izaći na izbore, što ukazuje na to da građani žele promjene. SDP ima multietničke liste na svim nivoima, s velikim procentom mladih ljudi. Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH koji je jedini izabran na demokratski organizovanom referendumu, ima najveće šanse da pobjedi u utrci za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda - rekao je Nikšić. 

Govoreći o izmjenama izbornog zakonodavstva izrazio je očekivanje da će predloženi zakon o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH biti usvojen u četvrtak u Domu naroda, a nakon što je ranije podržan u Predstavničkom domu.

- izmjene izbornog zakonodavstva koje je, uz partnere, predložio SDP, omogućavaju svim građanima FBiH da biraju i da budu birani u Parlament FBiH i što je jako važno ujednačavaju vrijednost glasa koja je trenutno narušena. Nadam se da neće biti opstrukcija u narednom periodu i da će zakon biti usvojen i na Domu naroda Parlamenta FBiH - zaključio je Nikšić, saopćeno je iz SDP-a BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije