Bosna i Hercegovina     | 17.07.2018. 16:38 |

Mirsad Isaković na konferenciji o međunarodnoj saradnji u poreskim pitanjima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. jula (FENA) - Član Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mirsad Isaković učestvuje na Konferenciji na visokom nivou o međunarodnoj saradnji u poreskim pitanjima, koja je danas počela u glavnom gradu Gruzije Tbilisiju.

Učesnici dvodnevne konferencije, koju su organizovali Parlament i Ministarstvo finansija Gruzije, u saradnji sa Organizacijom za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) i Globalnim forumom o transparentnosti i razmjeni informacija u poreske svrhe, raspravljaju o borbi protiv utaje i izbjegavanja poreza, poreskoj transparentnosti, pitanju smanjivanja poreske osnovice i prenosa dobiti, kao i saradnji i zajedničkim aktivnostima u pravcu poboljšanja efikasnosti poreskih sistema u državama Evrope i centralne Azije.

Tokom prvog dana konferencije posebno se raspravljalo o digitalizaciji ekonomije. Naglašeno je da je primjena novih tehnologija olakšala poslovanje, ali i otvorila brojna pitanja kad je riječ o potrebi promjena postojećih međunarodnih pravila poslovanja i oporezivanja.

U završnom dijelu konferencije bit će identifikovane prioritetne aktivnosti koje države i predstavnici zakonodavnih i izvršnih vlasti trebaju da preduzmu s ciljem da obezbijede efikasnu borbu protiv utaje i izbjegavanja poreza. S tim u vezi, svoja iskustva s učesnicima konferencije podijeliće predstavnici međunarodnih organizacija koje pružaju podršku državama u razvijanju instrumenata za suzbijanje utaje i izbjegavanja poreza, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Članovi Grupe prijateljstva PSBiH razgovarali sa članovima Grupe prijateljstva Parlamenta Austrije

Delegacija PSBiH učestvuje na konferenciji Lige parlamentaraca za Al - Quds u Istanbulu

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu