Stranačke aktivnosti     | 17.07.2018. 20:10 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

Šefik Džaferović, kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH, nastavio je seriju tribina i neposrednih razgovora sa građanima.

Nakon Velike Kladuše i Cazina, Džaferović je danas posjetio Bužim, Bosansku Krupu i Bihać, gdje je u Kulturnom centru održao vrlo posjećenu tribinu i odgovarao na pitanja novinara Igora Todorovca, ali i građana.

Džaferović je potcrtao da Krajina mora biti bolje infrastrukturno povezana sa Sarajevom, te da se u tom pogledu dio projekata već počeo realizirati.

-Zahvaljujući angažmanu Vlade FBiH i menadžmenta Željeznica, profunkcionisala je željeznička linija od Sarajeva do Bihaća. Oko 50 miliona koje se prikupe od akciza biće investirano upravo u putnu infrastrukturu u Krajini, a oni Krajišnici koji su zarad sitnih političkih poena odbili da to podrže, glasali su, u stvari, protiv tih projekata. Tih 50 miliona KM će biti tek početak, a krajnji cilj je da se od Bihaća do Sarajeva stigne za dva i po sata ugodne vožnje, i to će se i desiti,  kazao je Džaferović.

Naglasio je da projekat izgradnje aerodroma u Bihaću ima veliku podršku Vlade FBiH.

– Izgradnja moderne saobraćajne infrastrukture će ovom području omogućiti da u potpunosti realizuje svoje velike turističke potencijale, naročito u oblasti ekoturizma. Vi ste sačuvali svoj dragulj, prelijepu Unu, i svima u BiH ste primjer kako se treba odnositi prema životnoj okolini. Nastavite voditi računa o tome i ja vam garantujem da će Krajina, kada završimo putnu infrastrukturu, doživjeti turistički i privredni bum. To će značajno popraviti životni standard ljudi u Krajini i stvoriti, naročito za mlade ljude, bolje prilike za zaposlenje i ostvarivanje prosperitetne budućnosti, kazao je Džaferović.

On je istakao da se što prije mora riješiti migrantska kriza na ovom području, te da je potrebno da se u rješavanje problema uključi cijela država, da i EU mora pomoći, a ne da sav teret bude na lokalnim vlastima i stanovništvu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Izetbegović: SDA mora ostati liderska stranka

Članice SDA iz cijele BiH u posjeti Unsko-sanskom kantonu

SDA i dalje vodi u Zeničko-dobojskom kantonu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo