Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 17.07.2018. 21:03 |

Potpisao vratar Vukliš, vratio se stoper Ignjatović

FENA

TUZLA, 17. jula (FENA) - Ne večerašnjem treningu Slobode predstavljena su dva nova nogometaša.

Iz banjalučkog Borca došao je, i sklopio jednogodišnji ugovor s Tuzlacima, vratar Goran Vukliš (30), iskusni čuvar mreže koji je u karijeri, među ostalim, branio za ekipe Leotara iz Trebinja, Rudara iz Pljevalja, OFK Beograda i Novog Pazara.

Nakon povrede koljena prvog vratara Azira Muminovića, koji će s terena nakon operacije iduće sedmice odsustvovati najmanje pola godine, Vukliš se nameće kao "jedinica" s obzirom na to da u konkurenciji ima mlade i neiskusne Dinu Čizmića i Harisa Glušca, mladiće iz Omladinskog pogona Slobode.

Novi igrač je i Aleksandar Ignjatović koji se, u stvari, vratio u Slobodu iako je prije 25 dana otišao s Tušnja bez produženja ugovora.

Navodno nije bio igrač na koga je računao Admir Smajić, a nakon što je Slobodin tim menadžer iznenada napustio Tuzlu, čelnici kluba su deficit na stoperskim pozicijama odlučili popuniti Ignjatovićem.

- Vratio se iako je bio pred potpisom ugovora za Radnički iz Niša - izjavio je Feni predsjednik Slobode Senad Mujkanović.

U klupskim kuloarima spominje se da će u Slobodu možda već sutra doći još dva nova igrača -  stoper Damir Memović, te vratar Goran Čokorilo, obojica iz Srbije.

U ovom trenutku Tuzlaci grozničavo pokušavaju pronaći još jednog "špica" kako bi pojačali napadačku formaciju ekipe, uoči subotnjeg početka prvenstva i susreta s državnim prvakom Zrinjskim.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Tuzlanske gimnastičarke osvojile 18 medalja na takmičenju u SAD-u

Rumunski film 'Sloboda' režisera Tudora Giurgia donosi priču o pobuni protiv komunizma

Reporteri bez granica: Kina najveći zarobljivač novinara na svijetu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana