Sport     | 18.07.2018. 08:14 |

Hrvatska slavi srebrne 'Vatrene'

FENA Agencije

SPLIT/ZADAR/KARLOVAC/VARAŽDIN, 18. srpnja (FENA) - Dan nakon spektakularnog dočeka hrvatskih srebrnih nogometaša u Zagrebu, u utorak su gradovi iz kojih dolaze pojedini "Vatreni" organizirali dočeke za svoje sugrađane.

Lovre Kalinić, Ivan Strinić, Filip Bradarić, Ivan Perišić i Ante Rebić sletjeli su u utorak predvečer u splitsku zračnu luku, odakle su brodom uputili prema splitskoj rivi gdje ih je dočekalo više desetaka tisuća navijača.

Nakon proslave u Splitu petorica "Vatrenih" uputili su se u Imotski, a tu ih je dočekalo mnoštvo navijača iz Imotske krajine, susjedne Hercegovine, Makarske, Vrgorca i drugih mjesta, navodi Hina.

Doček s kopna, mora i iz zraka u utorak navečer priredili su Zadrani svojoj „zadarskoj dici“, Vatrenima Luki Modriću, kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije i najboljem igraču Svjetskog nogometnog prvenstva, Šimi Vrsaljku, Danijelu Subašiću i Dominiku Livakoviću.

Pod transparentom „Evo nas doma, hvala ti Zadre!“, četvorica srebrnih nogometaša pozdravljali su s jedrenjaka „Branimir“ tisuće ljudi okupljenih uz rub Poluotoka i Rive, koji su u središte grada počeli dolaziti još u poslijepodnevnim satima iz svih dijelova Zadarske županije praćeni pjesmom Mladena Grdovića.

Više tisuća Karlovčanki i Karlovčana dočekalo je na Šetalištu Franje Tuđmana Dejana Lovrena, dok je nekoliko tisuća Labinjana, Rapčana, istarskih iseljenika koji žive u SAD-u i turista na rabačkoj rivi pozdravilo srebrnog stopera i budućeg rabačkog zeta Vedrana Ćorluku.

Veselo je bilo i u Varaždinu na dočeku hrvatskog izbornika Zlatka Dalića i dijelu stručnog stožera reprezentacije.

"Ovo ću ja pamtiti cijeli život – ovo je moj grad, moj Varaždin. Toliko emocija i ljubavi, toliko zajedništva, zaista jedna prekrasna slika. Hvala mom Varaždinu na ovakvom dočeku", rekao je Dalić.

Na pitanje o njegovoj budućnosti za kormilom hrvatske nogometne reprezentacije Dalić nije dao decidan odgovor:
"Nije vrijeme ni mjesto da o tome govorim. Ima nekih stvari koje pamtim, ali nakon ovoga svega moram dobro, dobro razmisliti. I ova slika u Varaždinu... To su trenutci za koje se živi i koje ću pamtiti cijeli život. Umoran sam, ali za ove ljude se mora smoći snage".

Novinare je zanimalo i tko je pozvao Thompsona na proslavu u Zagreb.

"Nemojte mi takva pitanja postavljati. Došli smo se veseliti, nije vrijeme za provokativna pitanja. Kakve pjevače, koje pjevače? To je hrvatska pjesma, 'Lijepa li si'. Hrvatska je druga u svijetu, a vi mene pitate o pjevačima, Nemojte, molim vas, imajte respekta prema ovim ljudima. Nemojte me provocirati. Pjevao je pjevač koji je naša himna", odgovorio je Dalić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo