Najave     | 18.07.2018. 11:35 |

Konferencija za novinare u povodu obljetnice završetka obnove Staroga mosta

FENA Saopćenje

MOSTAR, 18. srpnja (FENA) - U povodu obilježavanja Europske godine kulturne baštine te 14. obljetnice završetka obnove Staroga mosta i upisa Mostara na UNESCO-vu listu bit će organizirana konferencija za novinare u Gradskoj vijećnici, u četvrtak, 19. srpnja, u 10 sati.

Predstavnicima medija obratit će se mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić te članovi Tima "Mostar EPK 2024" i Foruma 2024 Senada Demirović Habibija i Dalibor Nikolić. Moderator je Mustafa Alendar.

Obilježavanje dviju važnih obljetnica održat će se u okviru Fenomena (FEstivala NOve Mostarske ENergije) pod motom "Gdje prošlost susreće budućnost", nastupom Simfonijskog orkestra Mostar i Mladena Vojčića Tife, na platou ispod Starog mosta 22. srpnja. Koncert je poklon Grada Mostara svim građanima i ulaz je besplatan, najavili su organizatori.

Dnevni program obilježavanja Europske godine kulturne baštine realizirat će se u suradnju s mladim Mostarcima EU info centrom u BiH, kroz umjetničku radionicu "Nasljeđe – prostor slobode".

Radionica, čija je koordinatorica arhitektica Senada Demirović Habibija, koncipirana je na način da dopušta svakom pojedincu izraziti shvaćanje, doživljaj i osjećaj o tome što za njega predstavlja kulturna baština, a realizirat će se kroz tri paralelna programa: likovni, dramsko-književni i zanatski.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Željana Zovko organizira panel raspravu povodom 20. obljetnice upisa Mostara na UNESCO-vu listu

Upućen poziv institucijama kulture i pojedincima da apliciraju za dodjelu grant sredstava

Ramazan u Mostaru: Stari most osvijetljen porukama ramazana

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!