Najave     | 18.07.2018. 11:51 |

Mljekari iz gornjovrbaske regije najavljuju za sutra mirne proteste

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 18. jula (FENA) - Mirne proteste ispred zgrade Općine Bugojno sutra će organizirati članovi Udruženja mljekara gornjovrbaske regije, koji na taj način žele iskazati nezadovoljstvo dinamikom isplate poticaja za mlijeko.

-Razlozi zbog kojih smo se odlučili na ovaj potez su neisplaćeni poticaji za mlijeko za četvrti kvartal 2017. i prvi kvartal ove godine s federalnog, i neisplaćeni poticaji iz 2016. i 2017. s općinskog nivoa - kazao je predsjednik toga udruženja Senad Bajrić.

Dodaje da je okupljanje mljekara predviđeno na lokaciji Auto-moto kluba, nakon čega će poljoprivrednim vozilima krenuti u koloni prema Općini.

- Nadamo se pomoći načelnika Hasana Ajkunića u isplati općinskih poticaja. Također, tražit ćemo da, u skladu sa svojim mogućnostima, utiče na isplatu federalnih poticaja, koji su obećani mljekarima - naglasio je.

Napominje da su poljoprivrednici u teškoj situaciji i da su, uz neisplaćene poticaje, i vremenske nepogode dovele do smanjenja prinosa na mnogim poljoprivrednim kulturama, od kojih su pojedine u potpunosti uništene.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Nove demonstracije farmera u Briselu

Desetine pristalica opozicije privedeni na protestima u New Delhiju

Poljski farmeri blokirali puteve širom zemlje

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'