Bosna i Hercegovina     | 18.07.2018. 13:36 |

Herceg primio u nastupni posjet generalnog konzula RH u Mostaru Marka Babića

FENA Saopćenje

MOSTAR, 18. srpnja (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg primio je u srijedu u nastupni posjet generalnog konzula Republike Hrvatske u Mostaru Marka Babića.

Tom prigodom, premijer Herceg je, uz čestitke i želje za uspješnim obavljanjem odgovorne zadaće, upoznao konzula Babića s aktivnostima Vlade i političkim prilikama u HNŽ-u s naglaskom na migrantsku krizu.

Posebno je govorio o Izbornom zakonu i "pokušaju određenih političkih snaga iz Sarajeva da nametnu rješenja koja nisu sukladna presudi Ustavnog suda BiH i koja negiraju temelje Bosne i Hercegovine kao države tri konstitutivna i jednakopravna naroda, a protivna su i duhu Daytonskog sporazuma kojemu je RH jamac", priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

''Bez promjene Ustava i Izbornog zakona, koji će biti sukladan presudi Ustavnog suda, ova država teško može računati na ubrzani put prema Europskoj uniji. Nažalost, svjedočimo ponovnom pokušaju da se hrvatski narod onemogući sam birati svoje predstavnike. Ovi pokušaji svakako ne doprinose stabiliziranju stanja i dodatno usložnjavaju političke prilike u zemlji'', kazao je Herceg.

Konzul Babić istaknuo je kako je Republika Hrvatska istinski prijatelj Bosne i Hercegovine i zalaže se da se unutar Bosne i Hercegovine razgovorima i dijalogom predstavnika tri konstitutivna naroda moraju rješavati sva otvorena pitanja, uvažavajući neupitnu činjenicu da je hrvatski narod jedan od tri konstitutivna i jednakopravna naroda u Bosni i Hercegovini.

Izrazio je zadovoljstvo suradnjom Generalnog konzulata RH u Mostaru sa svim institucijama, te dodao kako će učiniti sve da se dobra suradnja nastavi i dodatno osnaži na svim razinama.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a izdvojila pola milijuna maraka za Zračnu luku Mostar

Prijem vježbenika: Vlada HNŽ-a poziva pravne subjekte na suradnju-odrađivanje vježbeničkog staža

Koordinacija sindikata osnovnih i srednjih škola HNŽ-a najavila generalni štrajk (VIDEO)

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu