Bosna i Hercegovina     | 18.07.2018. 14:24 |

Na 'Kampu bez interneta' 22 mlada srednjoškolca

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 18. jula (FENA) – Kantonalna javna ustanova „Porodično savjetovalište“ Sarajevo uz finansijsku podršku Općine Centar organizirala je danas kamp za mlade pod nazivom „Kamp bez interneta“.

Mladi iz 11 srednjih škola KS, njih 20 imaju priliku da kroz interaktivne radionice unaprijede svoje socijalne vještine u svrhu prevencije ovisničkih ponašanja i promocije zdravih stilova življenja.

Glavni kriterij za prijavu je bio da to budu mladi koji više koriste internet, a odabrani su učenici koji su bili motivirani za učešće na kampu.

Voditelj kampa Tarik Smailbegović je kazao da je intencija da mladi razvijaju socijalne vještine koje gube zbog vremena koje provode pored interneta.

- Vidjeli smo da mladi  previše vremena provode na internetu a pritom gube socijalne vještine, snalaženje u društvu, timske igre, socijalizaciju u društvu, disciplinu, radne navike – kazao je za Fenu Smailbegović.

Stoga su napravili maštovit koncept kampa, a to je, kako je pojasnio, da ono što mladi rade na internetu to urade i u prirodi, vježbom u radionicama, interaktivnih  igara, simulacija situacija iz svakodnevnog života, čime jačaju vještine, znanja i kompetencije.

Na kraju su mladima dodijeljeni i certifikati.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Na Igmanu završen trodnevni 'Kamp bez interneta'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta