Bosna i Hercegovina     | 18.07.2018. 14:52 |

TK - Potpisani ugovori o zapošljavanju 37 boraca

FENA Saopćenje

 

TUZLA, 18. jula (FENA) - Ugovore o dodjeli bespovratnih finansijskih sredstava u svrhu osiguravanja povoljnijih uslova za samozapošljavanje/zapošljavanje branilaca i članova njihove porodice potpisali su danas ministar za boračka pitanja TK Enes Gegić i kandidati i kompanije koje su nakon javnog poziva ostvarili pravo na ovaj vid podrške kantonalne vlade. Potpisivanju je prisustvovao i premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović.

Za realizaciju ovog projekta i podršku zapošljavanju i samozapošljavanju pripadnika boračkih kategorija Vlada je izdvojila 500.000 KM.

Projekat ima svoje dvije komponente. Jedna je samozapošljavanje i za te namjene je planirano 300.000 KM, a druga je zapošljavanje pripadnika boračkih kategorija u nekom od postojećih privrednih subjekata, za što je planirano 200.000 KM, saopćeno je iz  Odjeljenje za informisanje Vlade TK.

- Ovom prilikom želim izraziti svoje zadovoljstvo što Vlada na ovaj način rješava osnovna statusna i egzistencijalna pitanja boračke populacije. Danas se želim zahvaliti i predstavnicima devet pravnih lica, njihovim vlasnicima i direktorima, što su se prijavili na ovaj javni poziv i time izrazili želju da prime jednog ili više pripadnika boračke populacije. Također, za 19 aplikanata, koji projektom samozapošljavanja danas rješavaju svoj radni status, želim izraziti svoje čestitke i zaželjeti im sreću i uspjeh u radu - rekao je premijer Suljkanović.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vlada TK odobrila duplo više sredstava za kulturu

Vlada Tuzlanskog kantona izdvojila 33.500 KM za košarkašku reprezentaciju BiH

Za liječenje boračke populacije iz TK na raspolaganju pet banja u FBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo