Bosna i Hercegovina     | 18.07.2018. 16:43 |

Vijeće ministara BiH - Plaće u institucijama BiH i u narednoj godini ostaju iste

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. jula (FENA) - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, donijelo je na današnjoj sjednici pojedinačne odluke o visini osnovice za obračun plaće te o visini regresa za godišnji odmor zaposlenim u institucijama Bosne i Hercegovine za 2019. godinu.

Visina osnovice za obračun plaće zaposlenim u institucijama BiH za 2019. godinu od 475,69 KM  i regres koji iznosi 300 KM zadržani su na nivou iz 2018. godine u skladu s Politikom Vijeća ministara BiH o ograničavanju javne potrošnje na plaće i naknade zaposlenih u institucijama BiH iz 2016. godine.

Na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, Vijeće ministara BiH je donijelo i Odluku o usvajanju politike plaća i naknada u institucijama Bosne i Hercegovine za period 2019 - 2022. godine.

Politika plaća i naknada u institucijama Bosne i Hercegovine će prevashodno biti vezana za fiskalnu strategiju koja, pored ostalog, obuhvata svođenje javnih rashoda u realne okvire i smanjenje učešća ukupnih javnih izdataka u BDP-u, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo