Bosna i Hercegovina     | 18.07.2018. 16:48 |

Više od 10 miliona eura granta za povratak izbjeglica i raseljenih osoba u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. jula (FENA) - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine utvrdilo je Prijedlog sporazuma o grantu između Bosne i Hercegovine i Razvojne banke Vijeća Evrope u vezi s Regionalnim stambenim programom – BiH 5 (2017), vrijedan više od 10 miliona eura.

Riječ je potprojektu, odnosno investicijskom subvencijskom grantu u okviru državnog projekta stambenog zbrinjavanja u BiH pod nazivom „Obnova 50 porodičnih kuća za lokalnu integraciju i obnova/izgradnja 500 porodičnih kuća za povratak izbjeglica i interno raseljenih osoba u našoj zemlji“, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH je vodeća institucija za državni projekt stambenog zbrinjavanja inavedeni potprojekt. Provođenje potprojekta bit će povjereno Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica i Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske.

Prijedlog sporazuma sa Osnovama za njegovo zaključivanje bit će dostavljen Predsjedništvu BiH, a za bh. potpisnika je predložen ministar finansija i trezora. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sjednica Predstavničkog doma PFBiH još uvijek traje, razmatra se sigurnosna situacija u FBiH

Nastavljena deseta redovna sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta