Stranačke aktivnosti     | 18.07.2018. 16:51 |

Saopćenje za javnost SBB-a BiH

FENA Saopćenje

Trenutna politička situacija u Bosni i Hercegovini, regionu, evropski put naše zemlje, NATO i EU integracije i predizborna scena bile su teme razgovora između predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića i ambasadorice Kraljevine Norveške Guri Rusten.

Predsjednik SBB-a je svoju gošću detaljno upoznao sa programskim ciljevima SBB-a, te istakao pobjednički optimizam ove stranke kada su izborni rezultati u pitanju.

Radončić je dio sastanka posvetio i potrebi stvaranja dodatnih demokratskih standarda i preduslova za fer i poštene izbore, odnosno prestanku prakse da se poluge vlasti predizborno koriste u borbi protiv političkih rivala, opozicije i slobodnih medija.

Na kraju, on je istakao važnost Nacrta Rezolucije o BiH koji se nalazi pred Evropskim parlamentom, u kojem se, „osuđuju pojačani pritisci na novinare te nastojanje stranaka da kontroliraju medije“.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Tročlana radna grupa SBB-a održala sastanak u proširenom sastavu

Saopćenje za javnost SBB

Saopćenje za javnost SBB-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana