Sport     | 18.07.2018. 18:59 |

Željezničar vodi protiv Narve Trans s 2:1 nakon poluvremena na Grbavici

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 18. jula (FENA) - Fudbaleri Željezničara vode protiv estonskog Narva Transa s 2:1 na poluvremenu revanš susreta 1. pretkola Evropske lige koji se igra na stadionu "Grbavica".

Nakon nekoliko minuta i odmjeravanja snaga, gosti iz Estonije dolaze do pogotka iz prve šanse na utakmici. Nakon odličnog udarca Dmitryja Proshina koji je od prečku odbranio golman Željezničara Vedran Kjosevski, na loptu je natrčao Viktor Plotnikov i glavom doveo Narvu Trans u vodstvo.

Željezničar nakon primljenog gola vrši pritisak na zadnju liniju Estonaca, što je rezultiralo brojnim šansama i pogocima za predstavnika BiH. Naime, nakon nekoliko izglednih prilika, poravnanje "plavima" u 25. minutu donosi Dženan Zajmović.

Četiri minuta kasnije Željezničar dolazi do preokreta, kada se novi napadač tima s "Grbavice" Sulejman Krpić nakon kornera najbolje snašao u šesnaestercu gostiju i matirao golmana Kotenka.

Željezničar je u nastavku meča nastavio s napadima ali promjene rezultata nije bilo. Narva Trans nakon postignutog gola nije ozbiljnije zaprijetila Kjosevskom.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta