Sport     | 18.07.2018. 20:46 |

Krčmarević: Zadovoljan sam igrom nakon primljenog gola

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 18. jula (FENA) - Trener Fudbalskog kluba Željezničar Slobodan Krčmarević zadovoljan je kako su njegovi igrači odigrali večerašnji revanš susret 1. pretkola Evropske lige protiv estonske Narve Trans. 

Željezničar je slavio s 3:1 i plasirao se u drugo kolo takmičenja, a Krčmarević je istaknuo da je posebno zadovoljan igrom ekipe nakon primljenog gola u 5. minutu. 

- Primili smo gol jer naši igrači nisu bili spremni na ovakvu atmosferu i ovoliki broj navijača. Nismo se uspjeli koncentrisati na početku utakmice i primili smo gol. Međutim, kako je utakmica odmicala igrali smo sve bolje i u nekih dvadesetak minuta preokrenuli utakmicu u našu korist. Imamo dosta novih igrača, neki nisu naviknuti na ovakav ambijent, fali nam igrač na lijevom krilu i tu nam trebaju pojačanja - rekao je Krčmarević nakon utakmice.

Dodao je da će naredno pojačanje Željezničara upravo biti na poziciji lijevog krila, ali nije želio kazati o kome se radi jer pregovori nisu okončani, te da Željezničaru nedostaje par brzih igrača.  

Trener Narve Trans Adiam Kuzyaev je istaknuo da je Željezničar zasluženo pobijedio i poželio "plavima" sreću u nastavku takmičenja. 

- Željezničar je kvalitetna ekipa i bilo nam je teško igrati. Lijepo je bilo igrati pred ovoliko navijača, želim vam sreću u narednom kolu - rekao je Kuzyaev. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Zrinjski domaćin Borcu u prvoj utakmici finala Kupa BiH

Zrinjski i Borac u finalu Kupa BiH

Nogometaši Borca prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana