Ekonomija     | 19.07.2018. 11:05 |

U Tuzli sutra promocija Projekta podrške zapošljavanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. jula (FENA) - Federalno ministarstvo rada i socijalne politike organizuje promociju Projekta podrške zapošljavanja koja će biti održana sutra u Dramar centru u Tuzli.

Riječ je o investicijskom projektu u BiH, ukupne vrijednosti oko 50 miliona KM, koji sadrži dvije komponente. Prva komponenta projekta, Podrška promociji zapošljavanja putem ALMP-a, ima svrhu pomoći Vladi FBiH na povećanju i širenju efektivnosti i efikasnosti aktivnih programa tržišta rada i posredovanja pri zapošljavanju u cilju unapređenja ishoda tržišta rada.

Druga komponenta projekta Podrška za sisteme upravljanja, monitoring i komunikaciju (IBRD) pruža podršku za efektivan amonitoring projekta i financiranje za jačanje sistema upravljanja u svrhu monitoringa ALMP i usluga zapošljavanja, kao i izradu i implementaciju efektivne strategije komunikacije usmjerene na tražitelje posla, poslodavce, kreatore politika i sveukupno stanovništvo.

Osim predstavnika resornog ministarstva, u promociji će učestvovati predstavnici Federalnog zavoda za zapošljavanje, kantonalnih službi za zapošljavanje, kantonalnog ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak, te predstavnici općina tuzlanskog kantona i drugi, najavljeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Promocija knjige 'Osnove zdravstvene njege' Ivone Ljevak

Predstavljanje romana 'Alfabet ljubavi i smrti' Aleksandra Bečića 15. marta u Slozi

Predstavljanje knjige 'Osluškujući tišinu' Viktorije Bukovac

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo