Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 19.07.2018. 11:42 |

Na 7. međunarodnom turniru 'Par Selo Cup 2018' sudjeluju 24 ekipe iz cijele BiH

FENA

TUZLA, 19. jula (FENA) – Sedmi međunarodni malonogometni turnir "Par Selo Cup 2018“, u organizaciji Udruge mladih Par Selo - Dubrave, bit će održan od 27. jula do 11. augusta.

Riječ je o jednom od najbolje organizovanih i najposjećenijih turnira u malom nogometu u BiH, koga tokom trajanja posjete desetine hiljada ljubitelja nogometa.

Ove godine na turniru sudjeluju 24 ekipe iz Mostara, Brčkog, Olova, Bjeljine, Gračanice, Živinica, Banovića i Tuzle.

- Na turniru, koji je odavno prevazišao lokalne okvire, nastupaju i brojni futsal reprezentativci iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, dok utakmice sude licencirani arbitri iz Premijer futsal lige BiH. I ove godine izašli smo u susret igračima, koji dolaze iz drugih gradova, da utakmice grupnog dijela turnira odigraju za jednu večer - izjavio je za Fenu Boris Filipović, predsjednik Organizacionog odbora turnira.

Nagradni fond iznosi 8.000 KM. Najbolja ekipa, osim pehara, osvojit će 5.000, drugoplasirana 1.000, trećeplasirana 500, dok će ekipa na 4. mjestu primiti utješnih 200 KM.

- Osim ovih nagrada, dodjeljuju se i plakete i nagrade za najboljeg igrača, strijelca, golmana i fair play ekipu, svima po 100 KM – navodi Filipović.

Predviđeni su i susreti malonogometnih veterana, a u toj kategoriji prijavljeno je osam ekipa. Tokom trajanja turnira revijalne utakmice igrat će najmlađi nogometaši.

Tradicionalnu sportsku priredbu u Par Selu kod Tuzle prate i brojni nastupi kulturno-umjetničkih društva, uz bogatu gastronomsku ponudu za sve posjetioce.

Filipović kaže da je "Par Selo Cup 2018“ lijepa prilika za sve nacije i generacije iz cijele BiH da se druže, šire nova poznanstva i prijateljstva i uživaju u vrhunskom malom nogometu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

MNK Livac pobjednik 12. sezone BH Telecom Fair Play lige

Završena grupna faza BH Telecom Fair Play lige, poznati parovi 1/4 finala

Mali nogomet - Sarajevo i Željezničar predvode ekipe na 31. memorijalu 'Asim Ferhatović Hase'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu