Bosna i Hercegovina     | 19.07.2018. 12:57 |

Čavka: Posebna sjednica o Srebrenici na Dodikov zahtjev je čisti populizam

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 19. jula (FENA) - Šef Kluba poslanika Koalicije "Domovina" u Narodnoj skupštini RS-a Admir Čavka ocijenio je kao "čisti populizam" zahtjev entitetskog predsjednika Milorada Dodika da se održi posebna sjednica parlamenta o Izvještaju Komisije o događanjima u Srebrenice od 10. do 19. jula 1995. godine.

Čavka je za Fenu rekao da, ukoliko bi Narodna skupština RS-a i poništila Izvještaj Komisije za Srebrenicu, u kojoj se navodi broj stradalih, to neće imati nikakvo pravno dejstvo ili osnovu.

Smatra da Dodik sve to radi s ciljem skretanja pažnje sa životnih problema građana, koji svakodnevno napuštaju ovu prostore.

- Nažalost, politička kampanja se ponovo vodi na istim temama, a zaboravljaju se problemi građana. Srebrenica, u kojoj živi jedva 800 stanovnika, i Srba i Bošnjaka, svima nažalost koristi za manipulaciju - rekao je Čavka.

Naglasio je da će poslanici Koalicije "Domovina", kada dobiju sve informacije, zauzeti stav da li će prisustvovati posebnoj sjednici Narodne skupštine, čije sazivanje je Dodik zatražio.

Po informacijama tog kluba, posebna sjednica o Izvještaju Komisije za Srebrenicu vjerovatno će biti održana početkom augusta.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Bošnjaci MZ Osatica: Zaustavite mrziteljski odnos sveštenika Luke Babića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo