Stranačke aktivnosti     | 19.07.2018. 13:41 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Srpska demokratska stranka poziva direktora „Autoputeva“ Republike Srpske Dušana Topića i  ministra saobraćaja i veza Neđu Trninića da se dogovore šta su sa kineskim investitorima potpisali na samitu u Sofiji, pošto su njihove jučerašnje izjave kontradiktorne. Dok ministar Trninić demantuje da je potpisan ugovor, direktor Autoputeva tvrdi da je ''potpisan povoljan ugovor'' o gradnji autoputa Prijedor-Banja Luka.

Srpska demokratska stranka smatra da putnu infrastrukturu treba graditi kroz koncesije, ali ne na način kako to rade Trninić i Topić čiji posao više liči lizing ugovor nego na koncesiju, i što će Republiku Srpsku preskupo koštati.

Pozivamo direktora „Autoputeva“ Republike Srpske Dušana Topića da objelodani ugovor o izgradnji autoputa Banja Luka – Prijedor, koji je očigledno već dogovoren izmeću Vlade Republike Srpske i kineske kompanije, kako bi se javnost upoznala sa svim aspektima ugovora. Od Topića tražimo i da pokaže studije na osnovu kojih su Ministarstvo saobraćaja i veza i preduzeće „Auto-putevi RS“ došli do podatka da će putarina godišnje iznositi 60 miliona konvertibilnih maraka. Ovim iznosom su prihodi od putarine precjenjeni za 50 miliona KM, što će građane Republike Srpske ukupno koštati milijardu i po maraka za 30 godina.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'