Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SBBBiH

Saopćenje, Foto/SBBBiH

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić primio je u oproštajnu posjetu  ambasadora Kraljevine Velike Britanije u BiH  Edwarda Fergusona

Tokom jednosatnog razgovora zajednički je istaknuta važnost britansko-njemačke agende nastavka reformi, kao i aktuelnih izmjena Izbornog zakona, Zakona o krivičnom postupku i izmjena Zakona o OSA-i.

Radončić se zahvalio Fergusonu na dobronamjernoj i konstruktivnoj ulozi tokom službe u našoj zemlji i pomoći na podizanju standarda, kada su u pitanju vladavina prava i borba protiv korupcije, napretku na putu EU, ulozi u jačanju poslovne klime i pokazanoj spremnosti da se Bosni i Hercegovini pomogne u oblasti poboljšanja javnih usluga, odnosno zdravstvu, obrazovanju i, naročito, slobodi medija.

Ferguson je ovom prilikom potencirao pozitivan pristup ministara i parlamentaraca iz SBB-a  u participiranju da BiH napravi što bolji unutrašnji i vanjski rezultat.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.