Regija     | 19.07.2018. 13:53 |

Vlada Crne Gore komentirala Trumpovu izjavu; prijateljstvo sa SAD-om je trajno

FENA Ivana Banovic

PODGORICA, 19. srpnja (FENA) - Prijateljstvo i savezništvo Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) je snažno i trajno, kazali su u četvrtak iz Vlade Crne Gore.

"Crna Gora je mala država s veoma snažnim ljudima. Oni su veoma snažni ljudi. Oni su veoma agresivni ljudi, možda će postati agresivni i čestitam - u trećem svjetskom ratu smo", kazao je jučer američki predsjednik Donald Trump u izjavi za TV FOX.

Nakon te izjave Vlada Crne Gore na današnjoj sjednici usvojila je stav i navela da je "Crna Gora ponosna na svoju povijest i tradiciju i mirnodopsku politiku koja ju je dovela do pozicije stabilizirajuće države u regiji i jedine države u kojoj se nije ratovalo raspadom bivše Jugoslavije".

"Zemlja koja je primila i zaštitila 120.000 unesrećenih ljudi i obitelji. Država koja je prva u Europi pružila otpor fašizmu i danas kao nova članica NATO-a i kandidat za Europsku uniju doprinosi miru i stabilnosti ne samo na europskom kontinentu već širom svijeta, zajedno s američkim vojnicima u Afganistanu", kazali su iz Vlade.

Dodali su kako su sposobni da hrabro i odlučno brane i obrane vlastite nacionalne interese.

"U današnjem svijetu punom izazova nije bitno koliko ste veliki ili mali nego u kojoj mjeri baštinite vrijednosti slobode, solidarnosti i demokracije. Zbog svega ovog prijateljstvo i savezništva Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država je snažno i trajno", istaknuli su iz Vlade. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Vlada Županije Posavske: Za zaštitu okoliša 430.000 KM, sanaciju cesta 599.000 KM

Poljski predsjednik Duda tvrdi da se sastao s Trumpom tokom boravka u New Yorku

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta