Svijet     | 19.07.2018. 22:56 |

Zovko razgovarala s glavnim tajnikom UN-a o problemu migracija za EU

FENA Saopćenje

NEW YORK, 19. svibnja (FENA) - U sklopu službenog posjeta delegacije Odbora za razvoj (DEVE) Europskog parlamenta političkom forumu Ekonomskog i gospodarskog vijeća (ECOSOC) UN-a na visokoj razini u New Yorku, zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko u srijedu  je sudjelovala na sastanku s glavnim tajnikom UN-a Antóniom Guterresom na kojem se raspravljalo o ispunjavanju ciljeva iz Programa održivog razvoja do 2030.

 Tijekom sastanka raspravljalo se i o reformi Ujedinjenih naroda kao i o novim sveobuhvatnim sporazumima UN-a za sigurne, uredne i zakonite migracije i o izbjeglicama, priopćio je Ured za odnose s javnošću Europske pučke stranke.

 Glavni tajnik informirao je članove delegacije Europskog parlamenta o postignutom dogovoru u vezi novih sveobuhvatnih sporazuma UN-a o izbjeglicama i migracijama.

 Zastupnica Zovko uručila je glavnom tajniku UN-a rezoluciju Europskog parlamenta o globalnim sporazumima za migracije i izbjeglice, čija je ona suautorica, te naglasila kako je od ključne političke važnosti za budućnost Europske unije rješavanje problema vezanih za regularne migracije.

Zastupnica je također naglasila kako je potrebna žurna tehnička i financijska potpora državama članicama EU-a, ali i državama na 'Balkanskoj ruti' budući da se one nalaze pod velikim migrantskim pritiscima.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

EU najavila podršku za projekat vrijedan 6,4 miliona eura, za jačanje upravljanja granicama

Lazzarini: U Gazi se stvara generacija 'izgubljene djece'

Ylva Johansson: Zakonite migracije u EU moraju se povećavati kako radna snaga stari

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo