Servisne informacije     | 20.07.2018. 08:05 |

Na graničnim prijelazima Izačić i Bosanski Brod pojačan promet vozila

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. jula (FENA) - Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u centralnim krajevima Bosne i Hercegovine, magla jutros mjestimično smanjuje vidljivost. Zbog očekivanog pojačanog prometa vozila tokom dana savjetuje se opreznija vožnja i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Tarčin zbog aktuelnih radova izmijenjen je režim saobraćaja na lokalitetima: tunel Igman, Ban Brdo i vijadukt Bojnik. Apeluje se na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi na deminiranju terena  aktuelni su radnim danima od 08 do 16 sati na magistralnom putu M-14.2 Bosanski Šamac-Odžak (u mjestu Prud). U navedenom terminu dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15 minutno propuštanje vozila.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prijelazima Izačić na izlazu i Bosanski Brod na ulazu u našu zemlju pojačan je promet vozila, ali se ne čeka duže od 30 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima jutros nema dužih zadržavanja. 

Zbog radova na GP Gornji Brgat (Hrvatska) saobraća se jednom trakom, uz postavljene semafore. Danas od 14 do 15 sati, zbog građevinskog miniranja na gradilištu ovog graničnog prijelaza, doći će do obustave saobraćaja u trajanju od 20 do 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!