Kultura     | 20.07.2018. 16:49 |

'Balkanski karavan' predstavlja tursku kulturu u zemljama regije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. jula (FENA) - Projekt "Balkanski karavan" u realizaciji turske Općine Kućukčekmedže, od 18. jula do 5. augusta predstavit će tursku kulturu u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Albaniji, Makedoniji i Kosovu.

"Balkanski karavan", uz podršku Odbora za promociju Ministarstva kulture i turizma i u saradnji sa Institutom Yunus Emre i Trakya Univerzitetom, ima za cilj predstaviti tursku kulturu u zemljama Balkana kroz razne promotivne programe.

U okviru projekta bit će održano osam dvosatnih programa u Mostaru, Budvi, Tirani, Ohridu, Gostivaru, Prištini i Mamuši, saopćeno je iz Instituta Yunus Emre.

"Balkanski karavan" će predstaviti dio kulturnog opusa Republike Turske. Na programu će biti predstavljeni narodni plesovi, teatar sjena Karađoz i Hadživat, sema/derviški ples, ebru umjetnost, umjetnost stakla, kaligrafija, a osim toga posjetiteljima će biti poslužena turska kafa i osmanski madžun (pasta).

Organizatori pozivaju zainteresovane građane da im se pridruže u nedjelju, 22. jula na platou ispred SCC-a u Sarajevu od 17 da 19 sati.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'