Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 20.07.2018. 18:49 |

Evakuacija sirijskih pobunjenika i civila iz Quneitre

FENA Internet

DAMASK, 20. jula (FENA) - Evakuacija sirijskih pobunjenika i civila iz pograničnog područja prema Golanskoj visoravni počela je u petak, saopćila je Sirijska opservatorija za ljudska prava i očevici.

Autobusi su krenuli prema dijelovima koje pod svojom kontrolom drže pobunjenici na sjeveru zemlje, u sklopu sporazuma postignutog sa predsjednikom Basharom al-Assadom da povrati kontrolu nad granicama zemlje.

Konvoj od oko 20 autobusa sa civilima i pobunjenicima napustio je područje Quneitra, izjavili su očevici, prenio je Reuters.

Sirijska državna novinska agencija SANA prenijela je ranije da se deset autobusa nalazi izvan sela Um Batina koje se nalazi u Quneitri.

Sirijski pobunjenici pristali su da svoja posljednja uporišta u provinciji Quneitra, na jugozapadu zemlje, predaju vladinim snagama.

Sporazumom sa pobunjenicima, koji su potvrdili opozicioni aktivisti, sirijskoj vladi će se omogućiti da uspostavi svoju vlast duž linije prekida vatre sa Izraelom, prvi put od izbijanja građanskog rata 2011. godine, podsjeća Al Jazeera.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Najviši sirijski vojni zvaničnik na suđenju u Švedskoj pod optužbama za ratne zločine

Iran najavljuje odlučan odgovor nakon izraelskog napada na konzulat u Damasku

Šest mrtvih u izraelskom napadu na iranski konzulat u Damasku

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu