Stranačke aktivnosti     | 21.07.2018. 10:12 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka danas je bio u radnoj posjeti Tuzlanskom kantonu i tom prilikom je razgovarao sa građanima i lokalnim privrednicima o pozitivnim praksama te problematikama u tom kantonu.

Na upriličenom centralnom okupljanju građana, Šepić je u izlaganju podsjetio na bitnost ravnomjernog razvoja države, bitnost postojanja ekologije koja štiti prirodne resurse i crpi ih na adekvatan način te općenito, na bitnost izgrađivanja društva i države jednakih šansi za sve sa akcentom na lokalne problematike Tuzlanskog kantona.

Šepić je kao poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH nekoliko puta zadnjih godina apelirao na Vijeće ministara da izradi Zakon o ravnomjernom razvoju i ulaganjima u cijeloj BiH što u prvom redu znači podršku uspješnim privrednicima, uravnoteženu implementaciju projekata i balansirana ulaganja na prostoru cijele BiH.

Jedinstveno sistemsko i pravedno rješenje može osigurati unutrašnji ravnomjerni razvoj i integraciju BiH i samo takav pristup bi značio ravnomjeran razvoj i izgradnju svih općina i dijelova BiH.

Posljednjih godina zabilježeni su i višebrojni ekološki incidenti koji su uticali negativno na čistoću pitke vode na izvorištima ključnih rijeka u Tuzlanskom kantonu kao i na čistoću vazduha u tom podneblju.

Nije dovoljno samo poboljšati rad institucija koje se bave ekološkim projektima već je potrebno educirati javnost i podizati svijest o bitnosti ekološke osviještenosti, posebno u područjima rizika zagađenosti odlaganjem otpada uz izvorišta pitke vode ili vodozaštitnih zona.

“Nezavisni blok zagovara politiku koja podržava pozitivne primjere i prakse, i koja takve ističe kao primjer pozitivnog razvoja BiH te zagovara politiku sankcionisanja štetnih i negativnih praksi kako pojedinaca tako i grupa unutr političkog i društvenog djelovanja.

Politike koje ne razumiju potrebu podržavanja pozitivnih primjera pojedinaca i grupa koje djeluju u smjeru ekonomskog, kulturnog, ekološkog razvoja ali i osvještavanja zasigurno nisu politike koje mogu i smiju dalje predvoditi BiH.„ - izjavio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana