Sport     | 21.07.2018. 19:14 |

FK Sarajevo - Potpisali Salčin i Imamović

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. jula (FENA) - Dva talentovana juniora FK Sarajevo, Armin Imamović i Đani Salčin, potpisali su danas u prostorijama kluba nove ugovore sa FK Sarajevo. Ovim potezom klub je nastavio praksu potpisivanja ugovora sa mladim nogometašima iz Akademije koja u posljednje vrijeme ostvaruje sjajne rezultate.

Strategija kluba umnogome se temelji na proizvodnji kvalitetnih mladih fudbalera iz sopstvenih redova i početak ove sezone prava je potvrda toga. Nakon što je nekoliko talentovanih mladih fudbalera nešto ranije potpisalo višegodišnje ugovore sa FK Sarajevo, danas su to uradili i Imamović i Salčin.

I Imamović i Salčin rođeni su 2000. godine i naredne sezone imaju pravo nastupa za juniore FK Sarajevo. Očekuje se da obojica daju veliki doprinos kako u juniorskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine tako i u Omladinskoj Ligi prvaka koju juniori FK Sarajevo igraju od septembra mjeseca.

Armin Imamović je u FK Sarajevo stigao 2014. godine iz Tuzle i od tada je standardni reprezentativac u omladinskim reprezentacijama BiH. Isto vrijedi i za Salčina koji je 2014. godine u FK Sarajevo stigao iz Veleža i postao jedan od najbitnijih igrača u svojoj generaciji.

Obojici fudbalera ugovor sa FK Sarajevo isticao je na kraju ove godine a danas su potpisali nove ugovore u trajanju od 3 godine, saopćeno je iz FK Sarajevo.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

FK Sarajevo - Sinoć smo svjedočili kulminaciji sudijskih pljački

Rožman: Borcu možemo stati na put u Kupu

Sarajevo i Igman remizirali na Koševu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo