Servisne informacije     | 22.07.2018. 10:00 |

Danas postupno naoblačenje, narednih dana pretežno oblačno s kišom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. jula (FENA) - U Bosni i Hercegovini u jutarnjim satima pretežno je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne, postupno naoblačenje sa zapada, gdje se očekuje i slaba kiša.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda najavljuju, za period tokom poslijepodneva i u večernjim satima, naoblačenje koje će u centralnim, sjevernim, zapadnim i istočnim područjima uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu.

Padavine mjestimično mogu biti i intenzivnije. U Hercegovini pljuskovi samo ponegdje. Vjetar slab do umjeren južnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 29 do 35 stupnjeva.

- Količine padavina u protekla 24 sata (mm) - Prijedor 24, Bosanski Novi 12, Banja Luka 3, Bihać 2 - navodi se.

Za ponedjeljak najavljuju pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u sjevernim i sjeverozapadnim dijelovima.

- Očekivana količina padavina u tim dijelovima je od 20 do 40 l/m2, lokalno i do 60 l/m2. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu od 24 do 29 stupnjeva.

Po prognozi  za utorak, u Bosni će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, s kišom u centralnim, istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu od 18 do 22, a najviša dnevna od 21 do 27, na jugu od 28 do 30 stupnjeva.

- U srijedu sunčano vrijeme, uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Poslije podne (razvojem oblačnost) u centralnim, istočnim i zapadnim područjima s kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu od 18 do 22, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu od 29 do 33 stupnja - saopćio je Odsjek za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

U ponedjeljak sunčanije prije podne, od sredine dana postepeno naoblačenje sa zapada

Prije podne u Bosni je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Pozder sa predstavnicima UNDP-a: Vrijedna oprema za Federalni hidrometeorološki zavod

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo