Kultura     | 22.07.2018. 23:53 |

Koncertom Tife i Simfonijskog orkestra obilježena godišnjica obnove Starog mosta

FENA Ivana Banovic

MOSTAR, 22. srpnja (FENA) - U povodu obilježavanja Europske godine kulturne baštine te 14. godišnjice završetka obnove Staroga mosta i upisa Mostara na UNESCO-vu listu, u Mostaru je večeras u okviru FEstivala NOve Mostarske Energije održan koncert Simfonijskog orkestra Mostar i Mladena Vojičića Tife.

Koncert je poklon Grada Mostara svim građanima, a Grad godišnjicu završetka obnove Staroga mosta ove godine obilježava u sklopu svoje kandidature za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine.

Tifa je osim pjesme "Stari", izveo i niz drugih iz svoje solo karijere, "Bijelog dugmeta", "Divljih jagoda"...

Izvedbe mostarskog Simfonijskog orkestra, koji je nastupio pod ravnanjem maestra Damira Bunoze, slagale su se s Tifinim repertoarom pa su tako izvedene pjesme Bijelog dugmeta, Indexa, Kemala Montena i mnoge druge.

Ranije je u sklopu obilježavanja Europske godine kulturne baštine, u suradnji s mladim Mostarcima, EU info centar u BiH, realizirao umjetničku radionicu "Kulturno nasljeđe – prostor slobode".

Radionica, čija je koordinatorica arhitektica Senada Demirović Habibija, koncipirana je na način da dopušta svakom pojedincu izraziti shvaćanje, doživljaj i osjećaj o tome što za njega predstavlja kulturna baština, i to kroz tri paralelna programa: likovni, dramsko-književni i zanatski.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom