Sport     | 23.07.2018. 14:08 |

Goražde domaćin prvog međunarodnog turnira rukometnih veterana

FENA Elma Geca

GORAŽDE; 23. Jula (FENA) - Goražde će krajem ove sedmice biti domaćin prvog turnira rukometnih veterana "Dječaci sa Drine 2018“.

U Udruženju veterana rukometa "Radnički - Goražde 1957.“ koje je organizator ovog događaja, ističu da je turnir međunarodnog karaktera.

- Sve ljubitelje ovog sporta očekuje pravi rukometni spektakl 27., 28. i 29. jula kada ćemo u Goraždu koje je poznato kao grad rukometa ugostiti desetak ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Privodimo kraju pripreme kako bi sve proteklo na najbolji način - kazao je Feni koordinator mlađih veterana RK Radnički – Goražde 1957 Nudžeim Džihanić.

Napominje da je ideja za organizaciju ovakvog turnira u gradu na Drini nastala nakon učešća goraždanskih rukometnih veterana na brojnim turnirima u BiH i regionu.

- Osvajali smo značajne rezultate, uglavnom prva, druga ili treća mjesta. Naši prijatelji, veterani iz regiona koji su nekad igrali protiv RK Radnički, izrazili su želju da dođu ovdje i da se susretnu sa svojim kolegama iz drugih klubova. Pored sportskog dijela, njihov boravak u Goraždu upotpunit ćemo uz splavarenje i rafting Drinom i nadamo se da će ovaj turnir prerasti u tradiciju i biti uvršten u kalendar rukometnih takmičenja veterana - kazao je Džihanić.

Takmičenja u okviru prvog međunarodnog turnira rukometnih veterana "!Dječaci sa Drine 2018.“ počinju u petak u 12 sati u Gradskoj dvorani koja nosi ime po Mirsadu Huriću, jednom od najboljih goraždanskih rukometaša.       

Podršku u organizaciji turnira pružila je Vlada BPK, Grad Goražde i privrednici s ovog područja.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta