Bosna i Hercegovina     | 24.07.2018. 15:57 |

Mašović:Hatidža Mehmedović je bila simbol istrajnosti u borbi za istinu i pravdu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. jula (FENA) – Institut za nestale osobe (INO) BiH, u saopćenju povodom smrti predsjedanice udruženja „Majke Srebrenice“ Hatidže Mehmedović, navodi da je ona bila jedna od hiljada majki s kojima je Institut sarađivao, koja je govorila i borila se u ime majki.

Bila je glas žrtve koji je upozoravao da se nestali pronađu i dostojanstveno ukopaju. Tražeći posmrtne ostake svoje porodice bila je prisutna prilikom ekshumacija brojnih masovnih  grobnica na području Podrinja, navodi INO.

- Smrt predsjednice udruženja “Majke Srebrenice”, rahmetli Hatidže Mehmedović, veliki je gubitak za sve nas. Bila je simbol hrabrosti i istrajnosti u borbi za istinu i pravdu - kazao je predsjedavajući Kolegija direktora Instituta za nestale osobe BiH Amor Mašović.

- Hatidža Mehmedović, naša Điđa, i njena djela vječno će nas podsjećati na obavezu da se Srebrenica nikad ne zaboravi - kazala je predsjedavajuća privremenog Upravnog odbora Instituta za nestale osobe BiH Jadranka Duraković, saopćeno je iz INO BiH.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Fazlić: Posmrtni ostaci pronađeni prošle godine zabetonirani u fontani u Brčkom pripadaju dvjema žrtvama genocida u Srebrenici

U Komemorativnom centru Tuzla identificirane dvije žrtve proteklog rata bošnjačke nacionalnosti

Identifikovana još jedna žrtva iz Srebrenice

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo