Stranačke aktivnosti     | 24.07.2018. 17:39 |

Saopštenje za javnost Sadika Ahmetovića, kandidata Proevropskog bloka

FENA Saopćenje

Saopštenje za javnost

 Srebrenica

24. jul 2018 godina

"Priča Milorada Dodika, predsjednika entiteta RS i SNSD-a o tome kako će ukinuti Izvještaj o radu Komisije za Srebrenicu, predizborna je priča i skupljanje jeftinih političkih poena pred oktobarske izbore", smatra Sadik Ahmetović, kandidat Proevropskog bloka BiH za predsjednika RS

 

Ahmetović naglašava da Narodna skupština RS, a ni Vlada ovog entiteta, nemaju nikakve nadležnosti da ponište odluke, presude i činjenice koje su utvrdili međunarodni sudovi.

 

- Dakle, ovo je još jedan potpuno beznačajni potez kojem ne trebamo pridavati nikakvu važnost. Ne razumijem zašto pojedini bošnjački političari ne vide da dizanjem galame i prepucavanjem sa Dodikom, samo njemu pomažu u prikupljanju jeftinih političkih poena. Trebamo ga samo pustiti da izvodi ovu političku akrobatiku. U Srebrenici je počinjen genocid i to neće promjeniti ni stotine Milorada Dodika, ističe Ahmetović.

 

Tvrdi da bi za Bošnjake bilo bolje da jačaju domaće pravosuđe, nego da se medijski prepucavaju sa Dodikom.

 - Kada ojačamo pravosudni sistem BiH dovoljno, da pored svih presuda Međunarodnog krivičnog suda za ratne zločine u Hagu (ICTY), dobijemo i više domaćih presuda za ratne zločine, pa i genocid, dobijamo pravdu i smanjujemo prostor za manipulaciju i pravdom i istinom. Što više presuda za genocid, to manje prostora za negatore genocida. Naravno, nećemo nijemo posmatrati, ako se ovaj izvještaj i obori. Postoji mnogo nas koji nismo bili zadovoljni ni prvim izvještajem, ali smo bili nadglasani i preglasani.

Ali, u tom slučaju, nećemo sjediti skrštenih ruku i samo posmatrati kako se još jednom ponižavaju žrtve genocida u Podrinju. Ima mnogo viših institucija i pravosudnih organa od Vlade i Skupštine jednog od dva bh. entiteta, naglasio je Sadik Ahmetović.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Proevropski blok - Poziv medijima

Saopštenje za javnost Proevropskog bloka

Saopćenje za javnost Proevropskog bloka

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana