Servisne informacije     | 25.07.2018. 10:41 |

Pojačana frekvencija vozila na graničnim prijelazima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. jula (FENA) - Zbog održavanja 46. Internacionalne turističke Una regate, u vremenu od 17 do 24 sata, bit će obustavljen saobraćaj na dionici M-5 prolaz kroz centar Bihaća.

U navedenom terminu, kako saopćavaju iz BIHAMK-a, saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.  

Radovi se izvode i na dionici M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. 

Pojačana frekvencija vozila bilježi se u oba smjera na graničnim prijelazima Doljani i Bosanska Gradiška, na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Izačić, Bijača i Ivanica, kao i na ulazu u BiH na graničnom prijelazu Bosanski Brod.

Na ostalim graničnim prijelazima povremeno je pojačan intenzitet saobraćaja, ali zadržavanja trenutno nisu duža 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'