Stranačke aktivnosti     | 25.07.2018. 11:50 |

Saopćenje Stranke za BiH

FENA Saopćenje

Centralna izborna komisija (CIK) ovjerila je kandidatske liste Stranke za Bosnu i Hercegovinu HNK za sve nivoe vlasti.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu na izbornim listama nudi jedan dio kandidata sa jakim političkim, životnim i privrednim iskustvom koji mogu Državu Bosnu i Hercegovinu, Federaciju i Hercegovačko-neretvanski kanton povesti putem napretka i izlaza iz beznađa u kome se kompletno društvo našlo.

Drugi dio kandidata predstavljaju novi kandidati, bez političkog iskustva ali sa jakom voljom,željom i znanjem za napretkom. Ovo je dobitna kombinacija koju ćemo ponuditi građanima.

Nosilac liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH je Omer Macić, dipl.ecc iz Jablanice. G-din Macić je u svojoj karijeri uspješno obavljao niz značajnih poslova kao što su: predsjednik općinskog vijeća Jablanica, predsjednik Skupštine HNK, Premijer vlade HNK, izvršni direktor za razvoj i investicije u JP Elektroprivreda BiH, Direktor hidroelektrana na Neretvi i mnoge druge. Bio je pripadnik ARBIH. Svakako je bez lažne skromnosti pravi izbor da predstavlja našu izbornu jedinicu u Parlamentarnoj skupštini BiH.  

Nosilac liste za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BIH je mr.sci.Adis Bubalo, dipl.maš.inž. iz Konjica. G-din Adis Bubalo je trenutno predsjednik kantonalnog vijeća Stranke za BiH HNK. Bio je zastupnik u Skupštini HNK, gdje je bio prepoznat kao aktivni zastupnik sa velikim brojem amandmana i inicijativa. U svojoj profesionalnoj karijeri obavljao je veliki broj funkcija unutar JP Elektroprivreda BiH, a i u drugim institucijama iz oblasti energetike. Bio je maloljetni pripadnik ARBIH. G-din Bubalo je doktorant na doktorskom studiju Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru. Uvažavajući svo iskustvo iz politike, privrede, obrazovanja g-din Bubalo je svakako pravi izbor zastupnika u parlamentu FBIH gdje se rješavaju ključni životni problem građana.

Nosilac liste za Skupštinu HNK je Ćamil Ramić, dipl.pravnik iz Mostara.Gdin Ramić je u svom dosadašnjem radu obavljao  funkcije člana ratnog predsjedništva grada Mostara,   načelnika odjela opće uprave Gradske općine Mostar – Stari Grad i direktora JU „Dječiji Dom Mostar“. Ima veliko iskustvo u  oblastima socijalne inkluzije djece bez roditelja, ekologije, kulture i sporta. Gdin Ramić je bio oficir ARBIH, i kako tada tako i sada poznat je kao beskompromisni borac za ljudska prava i državu Bosnu i Hercegovinu. Gdin Ramić do sada nije bio politički angažovan, a Stranku za Bosnu i Hercegovinu je prepoznao kao političku organizaciju koja se u potpunosti poklapa sa njegovim životnim uvjerenjima.

Sada smo predstavili samo nosiloce listi, a u narednom periodu javnost ćemo obavjestiti i o drugim kandidatima na listama Stranke za BiH sa područja hercegovačko-neretvanskog kantona.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu