Najave     | 25.07.2018. 14:22 |

Obilježavanje godišnjice pogibije Bosninih specijalaca u petak na brdu Žuč

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. jula (FENA) - U organizaciji Udruženja veterana Odreda policije "Bosna" u petak, 27. jula bit će obilježena godišnjica pogibije osamnaest saboraca, Bosninih specijalaca, koji su se nesebično žrtvovali u odbrani Bosne i Hercegovine i njenog glavnog grada.

Iz Udruženja pozivaju sve zainteresovane da učestvuju u polaganju cvijeća, evociranju sjećanja i odavanju počasti najhrabrijim pripadnicima Specijalne jedinice MUP-a RBiH - Odreda policije Bosna, koji su prije 25 godina živote dali u odsudnim borbama na obroncima Žuči.

- Kolona vozila u kojoj će biti učesnici skupa, kreće ispred tvornice "Zrak" u Buća potoku u petak 27. jula u 17.15  sati, a polaganje cvijeća uz prigodan program je na Golom brdu (Žuč) u 18.00 sati - najavljeno je iz Udruženja Bosninih veterana.

Iz Udruženja podsjećaju da je brdo Žuč postalo sinonim za oslobođenje grada Sarajeva od agresije u čemu su, pored ostalih, učestvovali specijalci Odreda policije Bosna, zajedno sa Prvom slavnom 111. viteškom brigadom Prvog korpusa Armije RBiH.

- Svoje živote dali su za odbranu države Bosne i Hercegovine i svih njenih naroda i građana, nesebično je braneći od agresije. Časna borba, hrabrost i uvježbanost bile su njihove osobine, a odbrana Bosne i Hercegovine bio je, u ta teška vremena agresije, uzvišeni zadatak - navodi se u saopćenju.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Dubrovnik: Mimohod sjećanja na srebrenički genocid

Nikšić povodom Dana bijelih traka: Naša dužnost je da ostanemo nepokolebljivi u sjećanju

Obilježena 31. godišnjica postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad Sarajevo (VIDEO)

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'