Servisne informacije

Zbog Una regate privremena obustava saobraćaja na M-5 kroz centar Bihaća

Saopćenje

SARAJEVO, 25. jula (FENA) - Zbog održavanja 46. Internacionalne turističke Una regate, u vremenu od 17 do 24 sata, obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu M-5 prolaz kroz centar Bihaća. U navedenom terminu saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce. 

U toku je redovno održavanje dionice magistralnog puta M-18 Semizovac-Srednje. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom. Usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se i na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) zbog izvođenja neophodnih radova.  

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini. 

Na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Tarčin zbog aktuelnih radova izmjenjen je režim saobraćaja na lokalitetima: tunel Igman, tunel Grab, Ban Brdo i vijadukt Bojnik.  

Apeluje se na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnim prijelazima: Ivanica, Bosanska Gradiška, Bijača i Doljani, a na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Gabela Polje i Zupci.

Na ostalim graničnim prijelazima povremeno je pojačan promet vozila, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) L.A.