Bosna i Hercegovina     | 25.07.2018. 14:39 |

Saglasnost na Program sufinansiranja zapošljavanja djece šehida u BPK-u

FENA Saopćenje

GORAŽDE, 25. jula (FENA) - Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde dala je na sjednici konačnu saglasnost JU Služba za zapošljavanje BPK na Program sufinansiranja zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca. 

Vlada je dala saglasnost kantonalnom premijeru za potpisivanje sporazuma s Ministarstvom prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo o sufinansiranju i realizaciji Projekta povećanja energetske efikasnosti u stambenim zgradama na području tog kantona. Somenutim sporazumom predviđena je podrška resornog ministarstva Kantona Sarajevo ovom projektu sredstvima u iznosu od 50.000,00 KM. 

Vlada je između ostalog dala saglasnost na Program ruralnog razvoja za 2018. godinu Ministarstva za privredu, za čiju realizaciju su predviđena sredstva u iznosu od 180.000,00 KM. 

Ministarstvu za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice, Vlada je dala saglasnost za isplatu novčanih sredstava JU Dom za stara i iznemogla lica Goražde po zaključenom Sporazumu o regulisanju potraživanja uposlenika ove ustanove. 

Vlada je razmatrala i primila na znanje Informaciju Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport o broju odjeljenja u osnovnim školama za školsku 2018/2019. godinu te je ujedno dala saglasnost za formiranje odjeljenja u narednoj školskoj godini sa manjim bojem učenika od minimalnog broja predviđenog Pedagoškim standardima.

Također, Vlada je primila na znanje i informaciju u vezi Plana rasporeda zaposlenika osnovnih i srednjih škola na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koji nemaju normu ili ostaju bez dijela norme ili u potpunosti ostaju bez poslova i radnih zadataka u školskoj 2018/2019. godini. 

U oblasti Ministarstva za boračka pitanja, donesene su odluke o odobravanju novčanih sredstava katonalnom Savezu dobitnika najvećih ratnih priznanja "Zlatni Ljiljan“ za isplatu hedija živim dobitnicima najvećih ratnih priznanja i članovima porodica posthumnih dobitnika najvećih ratnih priznanja, kao i Udruženju demobilisanih boraca BPK Goražde na ime sufinansiranja manifestacije "Grebak-put života 2018.“; 

Vlada je između ostalog dala saglasnost za Projekt obilježavanja 26. godišnjice 1. slavne višegradske brigade. 

Kantonalnoj direkciji za ceste, Vlada je dala saglasnost za pokretanje procedure odabira najpovoljnijeg ponuđača na redovnom zimskom i ljetnom održavanju regionalne ceste R-448 Potkozara-Goražde-Hrenovica za 2018/2019. godinu koja će se provesti metodom otvorenog postupka. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Sjednica Predstavničkog doma PFBiH još uvijek traje, razmatra se sigurnosna situacija u FBiH

Nastavljena deseta redovna sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta