Najave     | 25.07.2018. 16:16 |

U Babinom dola na 11,2 hektara izgradnja 'Poslovno-sportskog centra'

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 25. jula (FENA) - Ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić, ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić i načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo sutra će u Sarajevu potpisati sporazume o sufinansiranju izgradnje "Poslovno-sportskog centra Trnovo" na Bjelašnici.

Nakon toga, načelnik Berilo će potpisati ugovore o izvođenju radova sa predstavnicima konzorcija izvođača radova od četiri kompanije, među kojima su Almy-Transport d.o.o. iz Zenice, Mavas d.o.o. iz Mrkonjić Grada, Duol d.o.o. iz Brezovice i Elan invent d.o.o. iz Begunje na Gorenjskem, ukupne vrijednosti od 16.991.676 KM.

Poslovno-sportski centar bit će izgrađen na površini od 11,21 hektara, s desne strane na ulazu u zonu Babinog Dola, na nadmorskoj visini od blizu 1.300 metara.

Glavna funkcija ovog centra je provođenje trenažnih programa profesionalnih sportista, a sastojat će se od otvorenih i zatvorenih sportskih terena i objekata koji će biti dostupni svim građanima.

Potpisivanja sporazuma i ugovora bit će upriličena u multimedijalnoj sali, u prizemlju zgrade Kantona Sarajevo s početkom u 9.00 sati.  

 

 

 

 

 

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Za podršku udruženjima, neprofitnim i studentskim organizacijama u KS 130.000 KM

Otvorena Tehnicijada - sportsko druženje srednjih stručnih i tehničkih škola Kantona Sarajevo

Okerić: Na Dan šehida sjećamo se najboljih sinova koji su dali živote za odbranu BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu