Bosna i Hercegovina     | 25.07.2018. 16:26 |

Migrantske porodice s djecom smještene u hotel "Sedra" kod Cazina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. jula (FENA) - Služba za poslove sa strancima, uz asistenciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i u koordinaciji sa međunarodnim organizacijama IOM i UNHCR, nastavila je sa provođenjem određenih aktivnosti usmjerenih na prevoz i smještaj migranata sa područja Bihaća i Velike Kladuše.

Navedene aktivnosti odnose se na prevoz više od 100 migranata, porodica sa djecom, koje su boravile u privremenim kampovima na području Bihaća i Velike Kladuše, te njihov smještaj u objekat hotela „Sedra“ kod Cazina.

- Ukupno će biti smješteno 14 porodica iz Velike Kladuše i 10 porodica iz Bihaća kojima će biti obezbjeđen adekvatan smještaj, potrebna zdravstvena zaštita, te drugi neophodni uslovi za human boravak do rješavanja njihovog statusa u BiH, po podnesenom zahtjevu za međunarodnu zaštitu – azil - saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima. 

Predmetom rada ove Službe, od početka godine do danas, bilo je više od 9.200 migranata. Služba za poslove sa strancima vrši registraciju migranata, uzima  njihove biometrijske podatke te identifikuje ranjive kategorije posebno vodeći računa o zaštiti njihovih ljudskih prava.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Pretresi na 16 lokacija zbog organiziranog krijumčarenja migranata

Britanski parlament odobrio kontraverzni zakon o deportaciji migranata u Ruandu

Kipar apeluje na odlučnu akciju EU u zaustavljanju dolaska sirijskih izbjeglica preko Libana

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu