Stranačke aktivnosti     | 25.07.2018. 21:00 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Senad Šepić, kandidat za člana Predsjendištva BiH, danas je u posjeti Vogošći obišao više privrednih subjekata, zanatlija i organizacija koje rade na poboljšanju kvaliteta života određenih kategorija građana.

U sklopu posjete razgovarao je i sa predstavnicima  Saveza organizacija za podršku osobama s intelektualnim teškoćama FBiH „ Sumero“, predstavnicima MZ „ Gora „ te nekolicinom zanatlija u želji da na što kvalitetniji način sagleda aktuelnu  situaciju u Vogošći i upozna se bolje sa problematikama građana.

Posjeta je završena upriličenom javnom tribinom pod nazivom „ Otvoreni razgovori sa građanima“ koja je okupila veliki broj građana Vogošće, različite dobi i profila koji su došli iznijeti svoje stavove, prepoznavajući upravo Nezavisni blok kao politiku koja nudi i iznalazi rješenja.

 

„ Danas sam posjetio Vogošću i lično razgovarao sa mnogo građana i predstavnika civilnog društva. Građani su iznijeli mnoge probleme svoje lokalne zajednice koji se tiču putne infrastrukture, gužvi u saobraćaju, nezaposlenosti, posebno mladih, upitne ispravnosti vode sa okolnih izvorišta, sigurnosti građana u nekim dijelovima Općine i sl.

Općina Vogošća je u mnogim stvarima primjer samostalnosti, ali kao i u svim općinama, postoje lokalne problematike o kojima se mora govoriti i za koje politika mora iznaći rješenja. 

Oduvijek sam cijenio i primjećivao one koji teškim radom i pošteno privređuju za svoje porodice jer i sam dolazim iz radničkke porodice. Tek kada razgovarate sa jednim lokalnim vulkanzerom, sekretarom Mjesne zajednice, vlasnikom privrednog subjekta ili predstavnicima NVO organizacija, shvatite da ne postoje velike razlike u problemima koji muče građane i da nema običnih niti superiornih. Moje političko ubjeđenje i usmjerenje su građani jer sam i sam građanin prvo pa tek političar.

Posebno me dojmila posjeta organizaciji  SUMERO  jer mi je kao čovjeku pa tek političaru razočaravajuće saznanje koliko svakodnevnih izazova i teškoća imaju naši građani sa intelektualnim poteškoćama. Zaista cijenim zalaganja takvih oganizacija i vjerujem da odgovor politike na to može i mora biti mnogo bolji.

Smatram ključim direknu komunikaciju političara i građana jer samo u direktnim razgovorima sa građanima, samo kroz razumijevanje problematika na terenu, moguće je i uzajamno tražiti rješenja. Drago mi je što veliki broj ljudi u nama prepoznaje one koji žele raditi upravo na rješenjima.

Samo loše politike su kreirale kategoriju običnog građanina, izdižući svoju superiornost. Takvim politikama mora doći kraj, jer nema običnih svi smo isti i svi djelimo iste ili slične probleme. Građani trebaju reći Ne superiornim politikama i okrenuti se politici koja je partner građanima u rješavanju problema kako na lokalnom, tako i na državnom nivou.

Bio sam i bit ću i dalje glas svakog građanina koji svojim zalaganjem i radom doprinosi dobrobiti svoje zajednice i bh društva općenito. Država jednakih šansi i politika koja čuje građane i reaguje su naš jedini pravac „ – izjavio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka.

Press služba Nezavisnog bloka 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo