Stranačke aktivnosti     | 26.07.2018. 08:20 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

 

Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH, danas je Agenciji za zaštitu ličnih podataka BiH uputio urgenciju u kojoj traži da Agencija dostavi informaciju o tome da li su povjerljivi lični podaci o transakcijama građana dostavljeni u skladu sa procedurama koje je propisao Zakon o zaštiti ličnih podataka, te da, ukoliko je bilo propusta bilo koje strane u ovom postupku, poduzme zakonom predviđene mjere.

Naime, nakon što su iz Poreske uprave FBiH obavjestili javnost da su povjerljive lične podatke o transakcijama ustupile komercijalne banke, koje djeluju na području FBiH, posljednjih dana nam se obratio veliki broj nezadovoljnih građana, a vezano za posljednje najave Poreske uprave FBiH i poziv da građani prijave prihod iz inostranstva, koji je dolazio putem PayPal-a i drugih servisa za prenos novca, u periodu od 2015-2017. godine a u svrhu regulisanja poreskih obaveza.

„ Nezavisni blok će na svaku odluku, proceduru i aktivnost koja na bilo koji način i u bilo kojoj mjeri šteti građanima BiH reagovati. Građani BiH moraju biti zaštićeni od svakog pojedinačnog lošeg političkog poteza koji za cilj ima ispunjavanje plitkih ambicija i mi ćemo uvijek tražiti odgovornost i raditi na osvjetljavanju takvih slučajeva. „ -  izjavio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta