Servisne informacije     | 26.07.2018. 10:30 |

Promet vozila na graničnim prijelazima danas je pojačan

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. jula (FENA) - Zbog održavanja 46. Internacionalne turističke Una regate (25.-28.07.), u vremenu od 17 do 24 sata, obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu M-5 prolaz kroz centar Bihaća i preusmjerava na alternativne pravce. 

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini. 

Na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Tarčin zbog aktuelnih radova izmijenjen je režim saobraćaja na lokalitetima: tunel Igman, tunel Grab, Treševine, Ban Brdo i vijadukt  Bojnik.  

U toku su radovi na redovnom održavanju na magistralnom putu M-18 Semizovac-Srednje, zbog čega se na mjestima izvođenja radova saobraća naizmjenično, jednom trakom. Radovi se izvode i na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) gdje se saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.  

Apeluje se na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama u režimu odvijanja saobraćaja i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Promet vozila na graničnim prijelazima danas je pojačan i to na GP Bosanski Brod u oba smijera, a na graničnim prijelazima Ivanica, Prisika, i Doljani na izlazu iz BiH, odnosno ulazu u Hrvatsku. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali se ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Iz BiHAMK-a mole vozače da voze maksimalno oprezno

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se vozi po mokrom ili vlažnom kolovozu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'