Servisne informacije     | 26.07.2018. 15:16 |

Grude i Mostar danas najtopliji sa 33 stupnja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. jula (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas, prijepodne, bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, u Bosni je došlo do povećanja oblačnosti, a u centralnim i istočnim područjima registrovana je kiša i grmljavina.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 11 stupnjeva, Ivan-sedlo 23, Sarajevo 24, Bihać, Bijeljina, Gradačac, Jajce, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 27, Bugojno i Livno 28, Banja Luka, Brčko, Prijedor i Zenica 29, Trebinje 31, Grude i Mostar 33 stupnja.

U Bosni se sutra očekuje umjereno, a ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u zapadnim područjima, gdje se u prijepodnevnim satima očekuju pljuskovi i grmljavina. U Hercegovini pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne i u večernjim satima u Bosni sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine u centralnim i sjeveroistočnim područjima Bosne, a u Hercegovini pljuskovi su mogući na sjeveru i sjeveroistoku. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura od 13 do 20, na jugu od 20 do 23, a najviša dnevna od 25 do 31, na jugu od 30 do 33 stupnja.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna oko 25 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!