Bosna i Hercegovina     | 26.07.2018. 17:07 |

Pendeš na otvaranju radionice o značaju strateškog komuniciranja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. jula (FENA) - Ministrica odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš prisustvovala je danas otvaranju radionice o značaju strateškog komuniciranja i odnosa s javnošću, koja je u organizaciji NATO-štaba u Sarajevu i Združene komande NATO iz Napulju, realizirana u Domu Oružanih snaga BiH.

Otvaranju radionice prisustvovala je komandantica NATO štaba u Sarajevu brigadni general Marty J. Bissell, načelnik Zajedničkog štaba OSBiH generalpukovnik Senad Mašović, njegov zamjenik generalmajor Gojko Knežević, pomoćnici ministra odbrane BiH, generali OSBiH Dautović i Kolenda, kao i predstavnici Ambasade SAD-a u BiH.

Radionica je organizirana sa ciljem jačanja i razvijanja kapaciteta oblasti strateškog komuniciranja i odnosa s javnošću u MO i OSBiH kroz postojeće oblike saradnje sa NATO-om i sa alatima koje već koristimo u okviru naših PfP aktivnosti.

Također, ovo je bila prilika da se odgovornim u strukturi MO i OSBiH ukaže na značaj ovog segmenta, da se prezentiraju iskustva zemalja NATO članica, i da se ukaže na dobre prakse koje u ovoj oblasti koristi NATO kao vojno-politički savez i izuzetno složena organizacija.

- NATO kao vojno-politički savez i vi kao njegovi predstavnici, zasigurno imate puno toga da nam prezentirate i da nam svoja iskustva i prakse predstavite i dodatno približite, kako bismo i mi ojačali postojeće i razvili dodatne kapacitete, a sve u svrhu odgovora na suvremene izazove i potrebe vremena u kojem živimo i procesa čiji smo sudionici - kazala je ministrica Pendeš u svom izlaganju.

Ona je naglasila činjenicu da su Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH opredijeljeni da pozitivna iskustva i dobre prakse u oblasti strateškog komuniciranja i odnosa s javnošću pomno analiziraju i ugrade u buduće prioritete u radu, a sve s ciljem daljnjeg unapređenja ove oblasti.

Komandantica NATO štaba generalica Bissel u svom je obraćanju istakla kao izuzetno značajnu aktivnost realizaciju programa ove radionice, naglasila važnost strateškog komuniciranja i odnosa s javnošću u sistemu odbrane i obećala nastavak pomoći i podrške ovom projektu u budućnosti.

Radionica je realizirana u dva dijela, gdje je u prvom dijelu o važnosti streteškog komuniciranja prezentacija bila namijenjena rukovodećem kadru MO i OS BiH, a u drugom dijelu radionice, program je realiziran sa komandantima bataljona, oficirima za civilno-vojnu saradnju i oficirima za odnose s javnošću, saopćio je Ured za odnose s javnošću MOBiH-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Helez i vojni ataše Njemačke u BiH potpisali Tehničke sporazume

Posmatrački let "Otvoreno neba" nad BiH naredne sedmice

Helez u nastupnu posjetu primio ambasadora Republike Sjeverne Makedonije Jakupa Redžepija

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta