Bosna i Hercegovina     | 26.07.2018. 19:54 |

Nikšić: Institut vitalnog nacionalnog interesa potpuno obesmišljen

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. jula (FENA) - Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić smatra da je današnjim potezom HDZ-a i SNSD-a na sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH institut vitalnog nacionalnog interesa potpuno obesmišljen.

- Umjesto da se koristi za ono za što je namijenjen, postao je mehanizam blokade kompletnog parlamentarnog sistema. Time su HDZ i SNSD dali najbolji argument za ukidanje ovakvog etnokratskog političkog sistema. Hvala im na tome - navodi Nikšić u pisanoj izjavi za medije.

Poručuje, kako kaže, SDA-u da kad "već ništa drugo nisu u stanju uraditi, onda upute izvinjenje svim građanima koji žele normalnu BiH, jer su izabrali SNSD-ovog Dragu Puzigaću koji je danas zajedno sa HDZ-ovom Lidijom Bradarom sahranio demokratsku volju građana".

-Izbor Puzigaće im je, vjerovatno, jedna od najvećih grešaka od Dejtona do danas.Da su podržali prijedlog zakona o izbornim jedinicama u decembru prošle godine, sve ove blokade mogle su biti prevaziđene. Sada je to gotovo pa nemoguće. Jedino rješenje ostaje potpuni poraz ovakvih politika na izborima u oktobru- smatra Nikšić.

Na kraju izjave poručuje kako je rješenje krize sada u rukama građana.

-Svaki je glas važan i svaki glas može odlučiti hoće li ovo zaista biti zemlja svih nas ili će ostati zemlja zarobljena interesima političkih slijepaca i bezobraznika- napisao je Nikšić.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Nikšić: BiH zaslužuje da bude dio evropske priče (VIDEO)

Nikšić: BiH zaslužuje da bude dio evropske priče

Nikšić: Nakon godina zastoja napokon smo se pomakli naprijed

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!