Ekonomija     | 27.07.2018. 14:06 |

Jusko s predstavnicima kineske kompanije o infrastrukturnim projektima u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. jula (FENA) - Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko sastao se s predstavnicima kineske kompanije „China State Construction Engineering Corporation LTD“, a tema sastanka bila je važnost izgradnje Koridora Vc, kao i budući infrastrukturni projekti u BiH.

Sastanak je inicirala Ambasada Narodne Republike Kine u BiH posredstvom Vanjskotrgovinske komore BiH.

Osim značaja Koridora Vc, ministar Jusko je predstavnike kineske kompanije upoznao o sastancima koje je imao s potencijalnim investitorima koji žele investirati u Bosni i Hercegovini.

Informirao ih je da je Ministarstvo, u saradnji s entitetima i Brčko distriktom, donijelo temeljni dokument, Okvirnu strategiju prometa BiH, čime je stvorena osnova za brži razvoj prometne infrastrukture u BiH.

S druge strane, Tang Hao, glavni član delegacije i zamjenik predsjednika za prekomorske operacije, upoznao je ministra Juska s onim što nudi ova kompaniji koja predstavlja najveće konstrukcijsko i investicijsko preduzeće u svijetu sa godišnjim prometom koji dostiže 158 milijardi američkih dolara, a nova vrijednost ugovora u 2017. godini iznosi 368 milijardi dolara, što je CSCEC rangiralo na 23. mjesto prema “Fortune Global 500“.

Na kraju sastanka, zamjenik Hao je istaknuo da je njihova kompanija zainteresirana za sve infrastrukturne projekte u oblasti cestovne i željezničke infrastrukture, kao i aerodroma, a koji su bili tema današnjeg sastanka – saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Čestitka ministra Ismira Juske povodom Dana Armije RBiH

Jusko: Štitimo život i zdravlje građana kroz mjere koje su donesene

Ajdinović i Jusko o uspostavljanju jače saradnje između institucija

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'