Bosna i Hercegovina     | 27.07.2018. 13:52 |

Radio Goražde obilježio 48 godina postojanja

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 27. jula (FENA) - Radio Goražde danas je obilježio 48 godina rada i postojanja. Jedna od najstarijih radio stanica u BiH, s radom je počela 27. jula 1970. godine, zahvaljujući grupi entuzijasta na čelu s prvim urednikom ovog medija Hajrudinom Čauševićem, a slušaoce je tada pozdravio spiker rahmetli Muhamed Hadžijahić.

Uposlenici Radio Goražda obilježili su ovu godišnjicu skromno i radno sa slušaocima i gostima koji su upotpunili rođendansko slavlje. Ukazano je na značaj postojanja ovog medija koji danas djeluje pod okriljem jedinstvenog preduzeća RTV BPK Goražde, te su evocirane uspomene na protekle decenije.

- Doprinos u radu i opstanku ovog medija dali su mnogi, jer kroz ovaj radio prošle su brojne generacije. Zahvaljujući svim tim ljudima ovaj medij nikada nije prekidao svoj rad, a posebnu važnost imao je u najtežim ratnim danima. Dakle, sa svojim slušaocima bio je uvijek, dijeleći dobre i loše vijesti, a tako je i danas kada zajedno dijelimo radost ovog jubileja - kaže Adis Kudin, novinar i voditelj Radio Goražda.

Sa prvobitnih dva, Radio Goražde, zahvaljujući malobrojnoj ali vrijednoj ekipi, danas svakodnevno emituje 12 sati programa sa svojim slušaocima ali i gledaocima, s obzirom da se program emituje i u TV formatu, a "Glas Bosne sa Drine“ putem interneta prate slušaoci širom svijeta.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Obilježena 32. godišnjica odbrane Centra za obrazovanje kadrova MUP-a RBiH i pogibije Samira Mišića

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Šefovi diplomatija slave 75. godišnjicu NATO saveza, razmatraju koordinaciju vojne pomoći Ukrajini

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu