Bosna i Hercegovina     | 27.07.2018. 14:36 |

Proračun Brčko distrikta povećan za 483 tisuće maraka

FENA Saopćenje

BRČKO, 27. srpnja (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na današnjoj izvanrednoj sjednici Prijedlog odluke o usvajanju amandmana na Proračun Brčko distrikta BiH za 2018. godinu.

Tim je proračun uvećan za 483.000 maraka, pa ukupan proračun za 2018. godinu iznosi 244.464.005,80 maraka, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

- Potreba za interveniranjem u proračun uslijedila je zbog potrebe da se osiguraju nedostajuća sredstva za otklanjanje nedostataka na zgradi policije, koja bi konačno mogla biti i tehnički primljena i u funkciji do konca godine, što je zaista neophodno - izjavio je nakon sjednice gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

Dodao je kako je Vlada intervenirala i u dijelu koji se tiče osiguranja sredstva za liječenje i transplantaciju bubrega za jednu osobu.

Na izvanrednoj sjednici razmatrana je informacija Javnog poduzeća „Putevi Brčko“ u vezi s Prijedlogom odluke o davanju suglasnosti na Aneks br. 1 Ugovora o izvođenju radova na izgradnji obilaznice oko Brčkog.

Gradonačelnik je pojasnio kako je rok za izgradnju obilaznice prošao te da se javila potreba da se kroz aneks ugovora definiraju novi rokovi za dovršetak ovog kapitalnog projekta.

- Vlada nema ingerencije za davanje suglasnosti na aneks ugovora, ali smo prodiskutirali o toj temi i ovu ćemo informaciju također po žurnom postupku uputiti Skupštini na očitovanje - zaključio je gradonačelnik.

Usvojeni su i akcijski planovi nastali na temelju izvješća o reviziji financijskog poslovanja Odjela za javnu sigurnost i Ureda gradonačelnika za 2017. godinu po preporukama Ureda za reviziju javne uprave i institucija Brčko distrikta BiH.

Članovi Vlade dali su suglasnost na Prijedlog odluke o vrsti i visini naknade Stegovnom povjerenstvu u tijelima javne uprave Brčko distrikta BiH za sudjelovanje u radu izvan radnog vremena.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Tomaš: Osnovni sud Brčko distrikta povećao efikasnost u 2023.

Merhamet će isporučivati od 200 do 400 obroka dnevno za socijalno ugrožene kategorije u Distriktu

Brčko distrikt - U toku Javni poziv za stambeno zbrinjavanje Roma

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'