Bosna i Hercegovina     | 27.07.2018. 14:49 |

Naša stranka: Sankcionirati prijetnje i napade na novinare

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. jula (FENA) - Naša stranka osuđuje jučerašnje napade na novinare i građane, te poziva nadležne institucije na hitnu i efikasnu reakciju. 

-Podržavali smo i uvijek ćemo podržavati pravo građana na slobodno okupljanje i slobodno izražavanja stavova u skladu sa zakonom, ali ni u kom slučaju ne odobravamo nasilje koje smo, nažalost, mogli vidjeti jučer u centru Sarajeva. Posebno zabrinjavajuće su jutrošnje prijetnje upućene portalu Klix.ba - saopćeno je iz Naše stranke.

Iz te stranke upozoravaju da nema demokratskog i slobodnog društva bez slobode medija, te da je zadatak nadležnih organa da novinarima omoguće da svoj posao rade slobodno i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

- Sasvim je jasno da jučerašnje nasilje i današnje prijetnje onemogućavaju novinare da tako rade i dužnost je državnih organa da im to omoguće, a one osobe koje su ih jučer fizički napale i nanijele teške povrede, a jutros prijetile, moraju biti sankcionirane u skladu sa zakonom - poručili su iz Naše stranke.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Kojović i Rudik: Ukrajina i BiH zajedno protiv ruskog uticaja

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke Zenica

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'